zondag 21 december 2008

Dickens Festival

We zijn naar het Dickens Festival in Deventer geweest, dit is een echte aanrader voor iedereen. Het was erg druk maar we hadden dit niet graag gemist, daarhalve dus geen spijt van de reis naar Deventer. We hadden de fietsen meegenomen en onze auto in een dorpje voor de IJssel (gratis) geparkeerd (echte zuinige hollanders). Van daar naar Deventer gefietst en ook ff uitwaaien na die lange autorit. De fietsen daar geparkeerd en te voet de stad in. Toen we daar aankwamen was het al erg druk, wat ik nog niet op die tijd had verwacht, maar ja ......
In een lange rij gingen we de stad in om alles te mogen bekijken, het duurde zo'n anderhalf uur voor we in de straten waren waar alles om draaiden, Dickens. Overal lekkere geuren van worsten, wafels en nog veel meer lekkere dingen.


Hier zijn gevangenen op weg naar de gevangenis.

Maar de verklede mensen waren natuurlijk waar het om ging, geweldig al die uitgedoste mensen, er waren koortjes en korte optredens van uit die tijd, echt top. We hebben hier de hele dag rond gewandeld, elke keer zagen we weer iets nieuws. De stad op zichzelf is ook de moeite waard om te bekijken, kortom we komen hier zeker eens terug.