zaterdag 27 juli 2013

Verhuisd!

Op vrijdag hebben we onze camping  met een andere in Tirol, camping Panorama in Westendorf waar Daphne, Jeroen en de kleinkinderen staan. Dit was 4 uurtjes rijden. Hebben de vavigatie daar op ingesteld en reden om 10 uur weg om via Bischofhofen en Saalfelden naar Westendorf te rijden. Het eerste stuk ging heel goed tot het bochtenwerk begon en kregen in dat bochtenwerk een steiging persentage te verwerken van 15% over 3,5 km, dit is best pittig te noemen. Halverwegen begon de temperatuur van de motor op te lopen, dus hield ik die scherp in het oog. Tot op een gegeven moment ik heb besloten de kachel maar aan te zetten om een betere koeling te krijgen, dit lukte uiteindelijk ook, maar werd het weer heter in de auto. Maar goed we zij heel boven gekomen met een gemiddelde snelheid van 25 km. Maar toen nog naar beneden, de caravan drukte aardig door en de remmen sleepte ook aan, waardoor deze erg warm werden. Met een ingelaste lunch lukte dit ook goed, al met al wel een leuk ritje waar je wel je koppie bij moest gebruiken. Hier na liep alles goed en geen last meer van de warme motor gehad. Later bleek dat dit de Hochköningstrasse was. We waren om 14,15 uur op de camping waar we  tot 15.00 uur moesten wachten ivm middag pauze. 
We hebben na dat we ons hebben ingeschreven, alles op zijn plek gezet, en de vakantie kan weer beginnen.



De vogende dag zijn we met Daphne en Jeroen met Yara en Fenna wezen wandelen bij de Hexenwasser, dit is een route voor de kinderen we hebben 5,5 km gewandeld en dit is best knap te noemen voor de kleinkinderen. 

Vandaag hebben we een dierenraadseltour gelopen met z'n alle. Eerst de kabelbaan helemaal naar boven waar de kinderen even konden spelen en wij heerlijk relaxt wat konden drinken. Hierna zijn we met de kabelbaan naar het middelstation afgedaald om daar die dierenraadseltour te lopen, waar de kinderen moesten raden welk dier het was, was een leuke tour. Onderweg een paar watervalletjesgehad, waar we heerlijk konden afkoelen, het was vandaag weer erg warm, 38 graden.


woensdag 24 juli 2013

Weer een berichtje.

.Eergisteren hebben we een wandeling gemaakt met de buurjongen, die blij was om met ons mee te gaan. Zijn ouders hebben nog een kleine die net loopt en zich daaraan aanpassen, daardoor komt hij niet zo aan zijn trekken. Zijn met de Kreutzeckbahn omhoog gegaan en vandaar een rondwandeling gemaakt van 14 km waarvan we plm 650 meter moesten klimmen. Gelukkig was de GPS mee, want na het pad wat we volgde kwamen we op een breed pad en moesten we rechts af waar een hek stond. Leek allemaal goed maar over het hek was er nog een kort stuk pad, daarna hielt het pad zo te zien op, grote bladeren /struiken overwoekerde het pad. Besloten toch maar om door te lopen, omdat volgens de GPS was het pad er wel. Onderweg kon je slecht zien waar je liep en daardoor gleed ik uit op mijn kont, wat best pijnlijk was (en nog steeds), maar gaat al wat beter hoor. Hierna kwamen we weer op een (goed) pad uit die weer naar de baan leide. Al met al hebben we zo'n 5 uur gelopen.




Gisteren zijn we naar Lienz gegaan , waar we Met Joop en Renate hebben afgesproken.
Gaan nl. naar een camping kijken waar we misschien wel volgend jaar heen willen, die camping is in Mörtschach op de weg naar Heiligenblut. Mooie omgeving daar, maar zijn er in de omgeving wel genoeg wandelingen te doen, zonder kilometers te hoeven rijden? Dit is waarschijnlijk wel zo, dus zal het niet onze camping worden denken we.
Doorgereden naar Heiligenblut waar een kabelbaan is die naar 2500 meter hoog gaat, die naar boven  genomen en daar nog lekker dalend naar het dal station, gezellig samen gewandeld en gekletst en hebben ongeveer 1200 meter gedaald, best pittig te noemen.

Jammergenoeg heb ik geen foto's, sorry!!

zondag 21 juli 2013

Garnitzenklamm

Vandaag naar deze klamm geweest, deze was erg mooi, de mooiste tot nu toe!
De wandeling ging hier langs een rivier met diverse kommetjes die vol stromen en ook weer uitstromen, leuk hè die Nederlandse taal. Het water was erg helder en mooi om te zien hoe deze rivier zich door de rotsen wringt. Met diverse bruggetjes steek je de rivier over, we hebben er plm. 5 gehad. De wandeling was geweldig, en hebben er ruim 3 uur over gedaan.




Het eerste bruggetje.


Mooie waterval.


Hier hebben ze allemaal torentjes gebouwd van stenen, het komt niet zo mooi uit op de foto. 


Het laatste bruggetje, hierna verlaten we de klamm om door het bos terug te gaan.