woensdag 15 februari 2006

Afkicken



Mochten jullie me gemist hebben: ik jullie ook. Helaas gebeuren er wel eens dingen in het leven die je dwingen je prioriteiten tijdelijk te verleggen. Dat betekende ondermeer even geen columns van mijn hand en van motorrijden kwam ook al niet veel. Ik had met gemak de achterbanden van de Kawa´s kunnen inspuiten met WD40 om ze lekker te laten glimmen, want asfalt en bochten zagen ze toch even niet.

Niet veel kunnen motorrijden is voor een verslaafde tweewielergek flink afzien en dan druk ik me diplomatiek uit. Een bekend drieletterwoord dat begint met een K en eindigt op een T zou mijn stemming beter uitdrukken, maar laten we het vandaag even netjes houden. In ieder geval begrijp ik nu wat een junk moet doormaken als hij een ´cold turkey´ afkickprocedure moet ondergaan. Denk maar na. Je zit noodgedwongen in zo´n blikken doos en ziet links en rechts motorrijders voorbijschieten. Airco aan of niet: je begint te zweten als een gek, het comfort van de auto kan het claustrofobische gevoel niet compenseren en een gevoel van misselijkheid maakt zich van je meester. Zou je een airbag ook als kotszak kunnen gebruiken?

Eigenlijk wil je de gashandel eens flink opentrekken, maar het intrappen van de zielige vervanger ervan (dat maffe pedaal op de grond) levert alleen maar een kreunend geluid op van te weinig pk´s die een te veel aan Koreaans blik in beweging moeten brengen. Sjees, het lijkt wel een bijna-dood ervaring. Een bijna-dood ervaring heeft echter ook een goede kant: er is altijd licht aan het einde van de tunnel. De eerste motorkilometers zitten er al weer op en het eerste ´Volvo Vtje – petje – boem boem´ - pubertje is bij een verkeerslicht weer op zijn plaats gezet. Het wordt weer tijd voor gummen – heel veel gummen. Ik spreek jullie!

dinsdag 14 februari 2006

Wat een dag, wat een dag!!


Tjonge, tjonge wat een dag, je zal maar een kind zijn op valentijdsdag en ook nog op het Keizer Karel College zitten en ook nog techniek krijgen op die dag!
Het was een verschrikkelijk drukke dag, vele kinderen waren erg druk in de les.
Ze waren briefjes heen en weer aan het schrijven en de gekste taal werd er opgeschreven.
Ook werden er afspraakjes gemaakt in die briefjes.
(Ik kan me niet herinneren dat wij ook zoe gek deden op valentijnsdag)
Ze waren maar weinig met de les bezig, het was daardoor erg rommelig, maar ja het zijn maar kinderen, toch?
We zijn de dag wel goed door gekomen met de kinders.
Valentijn, Valentijn, Valentijn, het is me een dag.

maandag 13 februari 2006

We gaan er weer voor


Ik ging vanmorgen weer aan het werk na een paar daagjes thuis geweest te zijn geweest.
Ninks vermoedend op school aan gekomen en dacht vanmorgen weer lekker onder de kootertjes te zijn bij techniek (waar ik assistent ben).

kom ik binnen en bij het drinken van ons eerste bakkie koffie gaat de telefoon, de conciërge van de dependance is ziek! Krijg ik te horen dat ik daarheen zou moeten gaan, om hem te vervangen!
Ach ja wat geeft het ook, het is daar lekker rustig en met niemmand daar wat te maken wat collega's betreft. Dus ook wel lekker. Er zijn daar alleen de 3e klassers. Toch wel lekker gewerk aldaar. In de pauze kwamen een paar dames naar mij (een paar hele aardige) toe en vroegen of ze thee mochten, ik zei ja en zij gingen in de loge thee zetten, ik dacht was dit de bedoeling? Nee, eigenlijk niet maar ja waarom ook niet, dus zo gezegt zo gedaan en hebben we wat slap zitten ouwehoeren.
Zij vonden mij een toffe conciërge, dat vond ik natuurlijk wel leuk.
De bel ging en ze gingen mèt de thee de klas in, dit heeft precies 2 min geduurd en werden er uit gestuurd met de mededelijng dat ze de thee weg moesten gooien, ha ha.
Moest er wel om lachen.
Verder een rustige dag
Kijk maar ff op de site van de school