zaterdag 20 juli 2013

Goldeck

Vandaag de Goldeck op geweest, met de kabelbaan omhoog. Het was een grote gondel waar veel mensen in kunnen en dit met een overstap bij het midden station en dan met een andere gondel naar de top. We hadden weer heelijk weer, 31 graden, maar boven was het bij 15 graden heerlijk vertoeven.
Deze keer gingen we ook op pad om te geocachingen en hebben er drie die daar in de buurt liggen uitgezocht, waar we er twee van hebben gevonden. De eerste was nog even zoeken maar de tweede was zo gevonden, kortom we hebben ons weer best vermaakt vandaag.

Ook willen hier wat langer blijven op deze leuke camping, maar we kunnen t/m woensdag zeker blijven maar dan is het nog onzeker of we hier langer kunnen blijven, en of we naar een andere camping moeten verkassen, dus........., afwachten maar!


vrijdag 19 juli 2013

Reisseck, Weissensee en Ankogelbahn

Reisseck 16 juli

Was een mooie dag en besloten om naar de reisseckbahn te gaan waar je met een soort trein naar boven ga, hier moet je 3 keer overstappen om vervolgens nog met een andere trein door de berg/tunnel te rijden, waarna je helemaal boven kom de reis duurt plm 36 min totaal.
Hier zijn 2 stuwmeren waarvan er een leeg was ivm werkzaamheden. Hier ongeveer 2,5 km gewandeld over de rotsen en heb hiervandaan een mooi uitzicht over het dal.





Weissensee 17 juli

Hier zijn we al eerder geweest maar gaan nu een andere wandeling maken.
Naar boven met de sessellift daar vandaan naar de Kohloslhutte gewandeld en vandaar naar Nagl en weer terug naar de sessellift dit was een wandeling van circa 13,5 km.


Ankogel 18 juli

Na ongeveer 50 km rijden zijn we daar aangekomen, door het warme weer wilde we het hoger op zoeken. Deze kabelbaan gaat naar 2800 meter hoogte en moet er 1x worden overgestapt om helemaal boven te komen, dit zijn 2 cabines achter elkaar. Boven gekomen was het fris te noemen en daardoor hebben we een vest aangetrokken, wat best aangenaam was. Hier hebben we wat gedronken in de Hannoverhut, waar het lekker warm was. Daarna nog wat rond gewandeld, ook in de sneeuw, het was daar erg mooi met vele uitzichten.




maandag 15 juli 2013

Raggaschlucht

Je zou bijna denken, alweer een schlucht. Ja dat is zo, dit doen we om een beetje verkoeling te zoeken, dit vind je hier in ieder geval wel. Na 42 km rijden kom je daar en licht in de buurt van Flatach.
Het is een hele mooie schlucht met veer houten trappen die langs de rotsen zijn aangebracht.
Hier ook weer diverse foto's gemaakt. Morgen is het weer een verrassing waar we heen gaan, het wordt in ieder geval 30 graden, dus we gaan zo wie zo naar boven, morgen meer hierover.



zondag 14 juli 2013

Klinzerschlucht

Gisteren zijn we naar de Weissensee geweeest, maar voor we naar boven gingen eerst een Kârnten Card aangeschaft, hiermee kun je gratis met alle kabelbanen.
Hierna naar de kabelbaan gereden waar we 4,80  parkeergeld in de automaat moesten gooien, veel geld dachten we, maar toch maar gedaan. Wat schetst onze verbazing, bij de kassa van de kabelbaan krijg je het parkeergeld terug ;-), maar is dit ook met een K. Card?? En ja hoor we kregen het volefige bedrag terug jeeh. Boven gekomen eerst wat gegeten en gedronken (een goede traditie). Hierna een rondwandeling van 10 km gemaakt. Heerlijk genoten van de uitzichten en de smalle paden kwamen we weer met veel indrukke op de camping.
**************************************************
Vandaag wilden we in reisseck naar boven met de Panoramabahn Kreuzeck omhoog en daar een wandeling gaan maken. Maar tot onze verbazing was deze gesloten op zondag ;-(, wat we eigenlijk we vreemd vonden, maar ja zondags rust??
Daarom besloten om naar een schlucht te gaan in de buurt, de Barbarossoschlucht
die weer overloopt in de Klinzerschlucht ook weer vreemd te noemen. Maar we hebben hier een mooie wandeling gemaakt van 10 km, eerst lang de rivier tot je niet meer verder kunt, daarna via Göriach weer terug over een andere weg. Al met al hebben we erg genoten.