zaterdag 2 augustus 2008

Muttersberg in Nüziders

Zaterdag 2 agustus

Vanmorgen opgestaan en we keken naar buiten wat schets onze verbazing, het was droog en de zon scheen wild om zich heen. De wolken waren nogal laag maar we konden toch zien dat het mooi weer zou worden. En het betekende dat we mogen blijven, hoi, hoi, hoef ik niet te rijden. Dus hebben we plannen gemaakt, we gaan met de kabelbaan omhoog de "Muttersberg" het zou een wandeling van 3 uur worden, naar boven en vandaar naar beneden lopen. Broodjes gesmeerd en belegt met Salami en Pindakaas en de koffie was op dus hebben we maar melk in de thermoskan gedaan, dit ging ook erg goed. Boven even genieten van het uitzicht en toen maar op pad. Eerst langs een breed grindpad en daarna sloegen we af naar beneden Route 10 genaamd "Armatin Höhenweg" een mooi en smal pad, soms steil met veel kiezels, dit ging over in een bospad en kwamen op een splitsing. Onze weg ging recht door, maar hier stond op het bord dat die gespert was. Wat doen we, gaan we door of gaan we over op de andere weg? We besloten door te lopen endit maar te ervaren, we kunnen tenslotte altijd terug. Later op de weg was er een bergstorting geweest die we (gelukkig) gemakkelijk konden overbruggen. Het was verder een heel mooi afwisselend pad. Onderweg de broodjes (zonder gat) opgegeten ze waren weer lekker. zo gingen we naar beneden en kwamen weer bij het begin van de kabelbaan uit. Hier vandaan naar de camping gelopen. Ons van de schoenen ontdaan en boodschappen gedaan bij een héle grote Inter Spar. Vanavond was er een Waldhoorn concertje op de camping waar de campingbaas in speelt , was wel een leuk tijd verdrijf.

vrijdag 1 augustus 2008

Nieuwe camping.

We zijn vanmorgen vertrokken uit Darè in Italië, en zijn heftig uitgezwaaid door Joop, Renate en Petra. We reden om plm. 10.00 uur weg uit Darè en waren binnen het uur op de snelweg van Trento naar de Brenner. Nu maar hopen dat het goed gaat, dat we weer geen pech krijgen! het ging allemaal voorspoedig en waren om 12.45 uur op de Brenner èn zonder auto problemen. wel was er een ongeluk gebeurd die voor een file zorgde, maar dit viel erg mee. Bij Insbruck links af en dan weer verder en om 13.30 uur een broodje gegeten op een drukke parkeerplaats en toen weer verder. Hebben toen een bezinepomp opgezocht via TomTom, dit is zo makkelijk, en even van de snelweg af getankt. Kwamen ook nog een Höfer tegen, dit is een Oostenrijkse Aldi, daar boodschapjes gedaan en hop weer in de auto om weer verder te gaan. Het ging allemaal zo lekker. Toen gingen we door de 15 km lange Arlbergtunnel, hierna zijn we naar een camping gaan zoeken we vonden het nu wel welletjes en zijn op camping Sonnenberg aangekomen in Nüziders in Voralberg. Dit ligt vlak bij Bludenz en als het weer mee zit, het regent nu, dan blijven we hier tot maandag, afwachten dus. Het is een mooie camping met héél véél wandel mogenlijkheden. Als het morgen droog is vullen we onze rugzakken weer en gaan er op uit.

donderdag 31 juli 2008

Weer naar huis

Donderdag 31 juli


Vandaag hebben we opgeruimd, want we gaan morgen weer richting Nederland.Joop, Renate en Petra gaan naar het Gardameer en het Idromeer om eens te kijken hoe het er daar uitziet (ik denk het zelfde als gisteren) en wij Hetty en ik gaan de voortent van de caravan verwijderen en alle andere dingen op de reisplekjes zetten.Het was gisteravond erg slecht, wat het weer betreft, veel regen en een heus onweer met veel bliksem. Op de camping viel zelfs het licht uit, dus zaten we een tijd in het donker, eng hè dames. Een andere lamp gepakt zodat we verder konden spelen, we waren Trinominos aan het spelen, dan is het wel makkelijk als je wat kunt zien. Dus vanmorgen was de tent nat en hopen we die droog te mogen inpakken. De fam. Porte ging weg en toen gingen wij beginnen met de tent los te maken om te kunnen drogen.
Met dat we bezig waren werdt het steeds lichter dus ook blauwer, en ja hoor de zon ging schijnen. Het werd zo heet dat we de schaduw op gingen zoeken en op z’n Spaans verder gingen, traquilo dus. Lekker geluncht in de schaduw.We waren lekker op tijd klaar. Hierna nog ff gerelaxt en wat gelezen. Ik heb de camping maar even betaald, dan hebben we daar geen omkijken meer om. Ondertussen kwamen Joop, Renate en Petra weer terug op de camping die het ook erg warm hebben gehad. We zitten nog ff na te praten en dan komt de eigenaresse van de camping met 5 stukken taart aan, die voor ons bedoeld waren. We waren echt verbaast, maar het was wel erg lief van haar. We denken dat het is omdat wij weg gaan. Ondertussen begint het weer te regenen en te onweren dus ff naar binnen. Maar vanavond gaan we weer lekker uit eten op de camping.
Dit is waarschijnlijk de laatste Blog van de vakantie, maar blijf kijken je weet maar nooit.
Joop, Renate en Petra blijven nog hier even een weekje langer.
Doegies.

woensdag 30 juli 2008

Weer 3 dagen om, gaat veel te snel!

Woensdag 30 juli

Vandaag hebben de gezusters een wandeling uitgezocht van 3 uur, bij 5 Lachi ophoog en over de hoge weg terug naar de baan (beneden) lopen. Als dit maar goed gaat de tijden kloppen niet altijd in het boekje, we zullen zien. We gingen omhoog zoals gezegd, en via een relatieve vlakke weg naar een meertje toe
“Lago Ritorto” waarna we via de hoge weg

naar “Malga Valchestria”, waar we onze meegenomen broodjes hebben verorberd. Dit was ook een hut waar je kon overnachten zonder bediening, je moet zelf koken en je eigen slaapzak meenemen, maar dit hebben wij maar niet gedaan omdat we niet in de middag wilde slapen. Hierna via “Malga Ritorto” naar M. di Campiglio gelopen langs een mooie niet te steile weg naar beneden. Dit was een wandeling van 3½ uur dus viel de afstand/tijd wel mee deze keer. Hierna hebben we de rugzakken in de auto gezet en van schoenen gewisseld. Toen nog even in M. di Campiglio rond gelopen, een lekkere ijscoup genuttigd in een gelateria. En hierna nog een cadeautje gekocht, toen weer terug naar de auto. Onderweg boodschapjes gedaan, want je wil ook wat eten, toen naar de camping, waar Petra ons opwachten, want die was niet mee vandaag.

Dinsdag 29 juli

Vandaag hebben we allemaal geen zin en waren een beetje moe om te gaan wandelen. Dus besloten we om de auto te pakken en naar Trento te rijden, ook zouden we naar het meer van Caldonazzo gaan om dit eens te bekijken. Zo gezegd zo gedaan en gingen op pad om als eerste naar Trento te gaan. Daar aangekomen hebben we de auto in de parkeergarage gezet en zijn de stad in gelopen. Het is een mooie stad met hier en daar wat oudheden en leuke winkel straatjes. We hebben hier lekkere cappuccino gedronken.
Hierna is er wat gewinkeld, juist toen we een winkel in wilde gaan mochten we niet naar binnen, sluitingstijd, bah zal je altijd zien. Hierop besloten we toen alvast naar het meer van Caldonazzo te rijden om dit daar te gaan bekijken en wat te eten. Na een 20 min. rijden arriveerden we daar en kwamen bij een restaurantje die wel een hele lekkere geur verspreiden, dus wilde de auto niet meer verder en stopte op de parkeerplaats. Het was geen slechte keuze, we hebben hier lekker gegeten. Na het eten hebben nog wat rond gelopen, maar het was toch wel een beetje warm zo’n 35 graden. Maar goed dat er airco in de auto zat, was er tenminste een beetje verkoeling. En gingen weer naar Trento om toch weer de winkel in te gaan die we wilde. Nog wat rond gelopen en toen maar weer terug naar de camping waar het voor de verandering regende.


Maandag 28 juli

Vandaag met de “Spinale baan” omhoog vandaar via Lago Spinale weer naar M. di Campiglio gelopen, dit duurde plm 4 uur, maar ook weer een mooie wandeling.Vertrek 10.45 uur boven van de “Monte Spinale” via weg 331 naar Lago di Spinale die ook onder de “Groste” doorloopt, tot bijna aan de “Rif. G. Graffer al Groste”, net er voor een afslag rechts dit is dan weer weg 382. Dit zou een hoogte onderscheid van 50 meter moeten zijn, maar dit bleek toch anders het leek wel 300 meter, hier hadden we ons niet op ingesteld, maar ja wie A zegt moet ook B zeggen, dus gingen we toch maar door. Precies op de afslag stonden twee koeien te grazen waar ook een foto van gemaakt
is met ons erop. Na deze afslag ging het alsmaar naar beneden,

over een mooie glooiend pad kwamen we langs de “Corona Rossa” dit is een verticale rotswand en komen we op een soort alm terecht op “Malga Vallesinelli di Sopra” waar we nog wat gerust hebben. Hier komen div. wegen bij elkaar. Via de weg met de naam “Giro Delle Cascate” naar M. di Campiglio, een hele mooie weg. Op een gegeven moment kwamen we bij een overhellende rots, waar je onder door loopt en waar ook een bankje stond waar we ff op gingen zitten. Met dat we daar zaten begon het te regenen, dus stonden we daar toevallig droog en bleven daar wachten tot het droog werd, dachten wij. Dit duurde een beetje lang, en we besloten toen om maar de regenkleding aan te trekken om weer de wandeling door te zetten, maar dan in de regen. Het was wel een goede beslissing, want de regen stopte na een paar minuten. Ook dit is weer een mooie weg die wel een beetje op Luxemburg lijkt en erg geleidelijk naar beneden loopt dus erg gemakkelijk. Kwamen hier nog een meisje met haar vader en moeder tegen waarvan het meisje op haar sokken liep en pa de schoenen vast had, we vonden dit wel een beetje raar! Verder naar beneden kwamen we aan in M. di Campiglio. Al met al een mooie wandeling. Onder weg naar huis hebben we ook nog 1½ uur stil gestaan vanwege een ongeluk met 2 vrachtwagens die frontaal op elkaar waren gebotst,

dus kwamen we wat later op de camping als we verwachten.

zondag 27 juli 2008

Jeroen, Daphne en Fenna weg :(

Vrijdag 25 juli

Vandaag een mooie wandeling in petto. Naar M. di Campiglio, met de “Telecabina Pradalago” omhoog, dan naar de “Telecabina Funivia 5 Laghi”naar beneden. Dit is een rondwandeling van 4 ½ uur, die via enkele meren loopt.Het eerste stuk ging omhoog, maar verder omhoog dan we dachten, er kwam geen einde aan. Petra had hier veel moeite mee, maar is toch net als ons boven gekomen, klasse Petra. Hier lag het meer “Lago Serodoli”
en direct daar achter het “Lago Gelato” ook hier weer mooie vergezichten, geweldig wat een mooie bergen en meren hier, fascinerend. Hierna dachten we alleen maar naar naar beneden te hoeven lopen, maar wat schets onze verbazing, we moeten nog hoger, waar Petra wederom niet blij mee was. Maar ja, wat moet je, je wil toch verder, en dit deden we dus maar. Dit was niet zo hoog als de eerste klim gelukkig. Dus waren we dit snel vergeten en gingen weer dalen, dit ging ons verder goed af. Kwamen lang nog een meer, “Lago Lambin” waar veel forellen in zwommen, er waren mensen brood in het water aan het gooien, waar de forellen op af kwamen, mooi gezicht was dit. Hier nog even gepauzeerd en dan maar weer verder. Toen nòg een meer “Lago Ritorto” hier vandaan was het nog een kwartiertje naar de “Telecabina Funivia 5 Laghi” waar we naar beneden moesten. Tussen deze twee banen was het 300 meter lopen, dus waren we weer snel bij de parkeerplaats waar de auto’s stonden. Vervolgens weer naar de camping. ’s Avonds zijn we uit wezen eten, Daphne en Jeroen trakteerde vanwege hun vertrek zondag.

Zaterdag 26 juli

Vandaag hadden we geen van allen zin om te lopen, dus moesten we wat verzinnen om ons bezig te houden. We kwamen op het idee om naar Riva del Garda te gaan. Maar eerst moeste er gewassen worden en na het eten zouden we daar dan heen gaan. Het was iets van 45 km dus dit kon wel door de beugel, en zo zijn we dan na het eten vertokken plm. 13.00 uur. Via een mooie route kwamen we na een uur aan in Riva. De auto in de parkeergarage gedumpt, das makkelijk, want je hebt er dan geen omkijken meer naar. Wat een gezellige stad is dit met leuke winkel straatjes en een drukke haven waar Jeroen nog een oud Verhoef bootje ontdekten. Een lekker Gelareria opgezocht, waar we een lekkere cup hebben uitgezocht en daarna op gepeuzeld, zo dat was lekker. Maar wat een rare bediende was daar we schoven twee tafels aan elkaar zodat we bij elkaar konden zitten en bovendien allemaal uit de zon, maar ja dat mocht niet van die madame, ze moest er tussendoor kunnen lopen, muts. Op deze manier zijn dus wel 7 klanten weggelopen die het zelfde deden als wij, lekker ding! Ze probeerde Fenna aan het lachen te maken, maar dit lukte haar niet, hi, hi. Hierna nog wat gewandeld. Plm. 17.00 uur weer naar de camping gereden, onderweg boodschappen gedaan in Tione. Op de camping wat gedronken en toen kwam Frans op het idee om pizza te gaan eten, waar iedereen het volkomen mee eens waren. Dus…. Lekker gegeten op de camping.

Zondag 27 juli

Vandaag gaan Jeroen, Daphne en Fenna weer naar huis, en moesten bijtijds op, want ze willen op tijd vertrekken. Gisteren hebben ze de tent afgebroken en alle andere dingen in de auto gepakt. Jeroen wilde op 6.41 uur gewekt worden, dit is dan ook zo gebeurd. Brood gehaald door Joop. Iedereen ff wassen en aankleden, behalve Frans die kon er niet uitkomen. Fenna eten, Daphne en Jeroen eten en toen het afscheid, ze vertrokken om 8.20 uur en wij hebben hun toen uitgezwaaid. Het was toch ff wennen 3 personen minder, maar ja het is niet anders.Toen hebben wij gegeten en broodjes klaar gemaakt en dan op weg om te wandelen.We zijn naar het dal van Genova geweest waar we al eens eerder zijn geweest, maar nu gaan we naar het einde van het dal. We parkeerde onze auto op de plaats waar we vorige keer zijn geëindigd, vandaar kun je met de bus naar het einde van het dal. Daar vandaan lopend naar beneden, langs de rivier met de vele watervallen. Het was weer een mooie wandeling van 4 uur.