zaterdag 5 juli 2008

Erg mooie wandeling.

Vandaag was het een mooie dag met veel zon. We gaan een verzoek wandeling doen, met eigen aanpassingen. Henk en Sietie hadden deze wandeling gedaan, maar hun fototoestel was stuk, dus konden geen fotos maken. Aan ons gevraagd, als we deze wandeling gaan doen, of we dan veel fotos wilde maken. maar genoeg hierover.
rond 9.45 uur waren we boven op de Kanzelwandbahn, en hier ook vandaan vertrokken naar de Söllereckbahn hier komen we ook langs de Fellhornbahn.
Het was zaterdag en mooi weer dus...., het was erg druk, net de Kalverstraat, verkeerde keuze? Maar ja, het was een erg mooie wandeling, die we niet hadden willen missen. bedankt Henk en Sietie voor de tip! Kijk maar op onze fotosite Picasa, LET OP! je moet wel de laatste fotos steeds bekijken want die worden steeds achteraan toegevoegd. We hebben over de wandeling 6 ur gedaan, want we zijn ook te voet terug naar de camping gelopen. Onderweg kwamen we een bankje tegen en gaven ons een beetje rust op dat bankje, maar dit was van korte duur. Juist toen we wat wilde gaan drinken werden we aangevallen door een opdringerige koe (zie foto) die heel veer horzels bij zich had, dit was natuurlijk niet zo prettig. Dus ging Hetty maar achter het bankje staan om ook nog de rugzak in veiligheid te brengen. onderweg in Riezlern nog een ijsje gekocht hier waren we echt aan toe. 10 min later op de camping.


Tot morgen.

vrijdag 4 juli 2008

Zwaar bewolkte dag

Vandaag was het een grijze, bewolkte dag, de bergen waren helemaal verdwenen.
Hebben vanmorgen buiten gegeten en kregen visite, die wou mee eten.



Zijn daarna met de bus naar Mittelberg gereden en daar met de Walmendingerhornbahn naar boven gegegaan en kwamen daar aan op 1998 meter hoogte. Daar zijn we richting Riezlern gelopen. via Walmendingeralpe, Wäldele over het naturlehrpfad wat erg mooi was met veel watervallen, waar ook veel fotos van gemaakt zijn.

Was een mooie tocht al met al was dit een wandeling van 4 uur, dus best aardig voor een tweede wandeling hier. Morgen schijnt het hier mooi weer te zijn, dan gaan we (als het goed is) een wat langere wandeling maken. Hier komen we morgen op terug. Doeg.

donderdag 3 juli 2008

Kanzelwandbahn

Zo daar zijn we weer met het Wee(r) nieuws.
Vandaag hebben we een kaart gekocht, waar we onbeperkt met de kabelbanen kunnen gaan, dus hoeven we vanaf vandaag daar geen zorgen meer over te maken.
We zijn daarom ook met de Kanzelwandbahn omhoog gegaan om daar wat te wandelen. Gezien de vooruitzichten hebben we iets korts uitgezocht en het is de Gerhenspitz geworden.

Deze was wel erg kort 1 1/2 uur bij elkaar maar dit was ook wel genoeg we zagen het weer elke minuut verandern dus hebben hier goed aangedaan. Hebben bij terugkomst nog ff wat rondgehangen en wat uit de rugzak gegeten en gedronken, das dan weer goed voor het gewicht van de rugzak.
Zijn toen weer in de cabine gestapt en naar beneden gegaan om op de camping wat te eten en dan met de bus naar Baad te gaan. Toen we stonden te wachten op de bus begonnen er al wat druppels te vallen maar goed en wel in de bus begon het harder te regenen, en in Baad hoosde het en zijn daarom maar in de bus blijven zitten om vervolgens weer naar de camping te gaan. We zitten nu lekker te chillen, daar is het ook vakantie voor.
Morgen is er hier in Riezlen een weekmarkt, ben heel benieuwd of dit was is.

woensdag 2 juli 2008

Breitachklamm

Zo, het was mooi weer toen we opstonden, maar de vooruitzichten blijven, kans op onweer, dus kozen we voor een wandeling die van alle kanten konden wijzigen.
De Breitachklamm werd het en wat hebben we daarvan genoten kijk maar op de foto. totale wandeling was 3 uur. onderweg werd Hetty een beetje onzeker wat het weer betreft, we konden hem hier inkorten, maar we hebben deze wandeling toch maar doorgezet, en gelukkig maar er was niets om zorgen over te maken. Het was een mooie wandeling. bij terugkomst bij de auto zijn we boodschappen wezen doen in Obertsdorf. Bij terug komst op de camping begonnen de eerste druppels al te vallen met daar opvolgend onweer, dus precies op tijd op de camping. Vanavond hebben we geBQ en ook nog ff in de zon gezeten, dus weer een fantastische dag. We hebben genoten.

dinsdag 1 juli 2008

vakantie is fijn.

Zo, het is (gelukkig) weer zover we zijn er echt aan toe, en mogen dus weer met de caravan op stap Vrijdag om 9 uur vertrokken we richting Oostenrijk rustig aan 2 daagies hier, hier op een Camping die beetje heuvelachtig lag, en hier ook een wandeling van 3 uurtjes gedaan waar ik gelijk mijn nieuwe bergschoenen kon en heb ingelopen (zonder pijn) en 2 daagies daar, hier is Zierenberg net voor Kassel daar is Geslau ff voorbij Wurtzburg waar we aan een meertje stonden was allemaal erg vlak dus eigenlijk niet zo veel aan, we hebben hiier wel 2 plaatsen bezocht n.l. Ansbach en Rothenburg. Maar we hadden het verder al snel gezien hier, dus ff de camping in oostenrijk gebeld en konden hier eerder komen, en zitten nu op camping Haller in Riezlern.
We hopen dat we mooi weer zullen krijgen want het is hier veel belovend, maar niet met het weer, want het regende en onweerde vanmiddag.