donderdag 8 augustus 2013

De laatste 2 dagen

Gisteren woensdag zijn we naar Vipiteno geweest. Maar voor dat we daar kwamen, hebben we in een file gestaan, het duurde zo lang dat we zijn om gedraaid en een andere eeg hebben genomen. In Vipiteno aan gekomen een parkeergarage op gezocht, daarna de stad in, waar we heelijk hebben geslenterd.  Hierna zijn we weer in de auto gestapt en op een achteraf weggetje ons broodje opgegeten. Besloten toen om de pas van Col de Pennes op te rijden en daar een gaan kijken hoe mooi het daar is, en ja het was er mooi, maar wel veel bochten om boven te komen. 
Daar wat rond gekeken, daarna weer naar beneden en weer al die bochten door. Hierna nog Brixen bekeken en via de EuroSpar naae de camping. 
Jammer genoeg geen foto's. 

dinsdag 6 augustus 2013

Lago di Braies

Vandaag een wandeling gemaakt bij Lago di Braies, mooie maar best vermoeiende wandeling. 
De wandeling liep langs het meer
en daarna omhoog, wat best steil was en we diverse malen onderweg moesten pauzeren. Daarna liepen we een beetje vlak, om daarna nog eens te klimmen


 en uitkomend bij een hut 


waar je ook nog wat kon drinken, dit hebben we maar niet gedaan. Vanaf hier ging het na een klein klimmetje telkens naar beneden, wat weer een aanslag deed op onze knieĆ«n. We waren wel weer blij toen we beneden waren. Hier hebben we onze dorst gelest. 
Het was een mooie maar wel een wandeling waar veel energie in ging zitten. 
De wandeling was plm. 11 km met een hoogte verschil plm. 500 meter. 

maandag 5 augustus 2013

Weer Oostenrijk!?

Vandaag naar oostenrijk (net over de grens) Sillian, met de kabelbaan omhoog naar 2004 meter. Heerlijk gewandeld naar de top 2465 meter en langs een paar meertjes weer naar beneden. 



Hierna nog even getankt in Oostenrijk (scheelt 40 cent per liter, dat is mooi mee genomen), hierna nog even boodschappen doen en dan weer naar de camping. 

zondag 4 augustus 2013

Camping Corones

We zijn alweer 2 dagen op de camping bij Joop en Renate. Ook hebben we alweer 2 dagen gelopen, wat is het hier mooi al die ruige rotsen, dit is wel weer een heel ander gebied als Oostenrijk, dat natuurlijk ook mooi was. 
*Zaterdag zijn we naar Lagazoi geweest waar de loopgraven uit de 1e wereld oorlog nog zichtbaar zijnen waar we ook in hebben gelopen.
Ook was er een heuse tunnel van 1100 meter lang waar we door hebben gelopen van boven naar beneden met honderden treden, best imposant te noemen. 

*Zondag zijn we naar Taisten geweest, waar we de Kneipweg en de Lottersteig hebben bewandeld, die in elkaar overlopen. Eerst langs en soms door een rivier die door een bos liep.
Het was er erg benauwd vandaag. We hadden er vandaag allemaal last van. Verder liep het vrijwel allemaal door het bos. Toen we in Taisten terug waren was daar een dorpsfeest,
waar we natuurlijk zomaar doorheen wilde lopen en daar maar wat gedronken, heel gezellig. Toen maar weer terug naar de auto en terug naar de camping, waar we toch wel een beetje vermoeid aan kwamen.