vrijdag 6 augustus 2010

FF bijwerken

Maandag 2 augustus
Vertrokken uit St. Flour waar we hebben overnacht, hebben gisteravond gekeken welke camping we zouden nemen en zijn tot de conclusie gekomen dat we naar Dallet gaan . Camping aan de l’Allier, dit is een rivier die pal langs de camping loopt. De camping heet “Les Ombrages”. Het is een leuke voornamelijk Nederlandse camping, we kwamen om plm. 12.00 uur aan. Verder de boel opgezet en wat rondgelopen over de camping.

Dinsdag 3 Augustus
Vandaag naar Clermont-Ferrand geweest, leuke plaats waar mooie oude huizen en kerken etc. staan.
Verder niet echt spectaculair, de Cathédrale bekeken die viel een beetje tegen maar het mooiste vonden we de

Basilique Notre-Dame-du-Port. Op een terrasje een broodje met koffie genuttigd, waar de duiven actief mee aten!

Woensdag 4 augustus
Een wandeldagje. We zijn vanuit de camping richting Valée du chaudefour een doodlopend dal dat ons werd aangeraden zijn daar ook wezen wandelen en zijn zo naar de waterval, “Cascade de la Biche” gewandeld erg mooi, alleen het weer was matig.

Na de wandeling nog het plaatsje Orcival bekeken, maar dat was eigenlijk niet bijzonder er was wel een Basilique die we bekeken hebben, die was nog wel mooi, maar stond in de steigers wat nu weer jammer was. Hierna weer terug naar de camping.

Donderdag 5 augustus
Vanmorgen naar de markt geweest in Pont du Chateaux, een kleine markt met kleding, groente, fruit, vlees en fornituren. Onderweg kwamen we een Aldi tegen en hebben op de terug weg daar boodschappen gedaan en wat lekkers gekocht voor bij de koffie. We hebben verder lekker lui op de camping doorgebracht. Morgen gaan we wandelen. De Puy de Vache word bewandeld, deze wandeling gaat over de flanken van een vulkaan, het belooft een mooie wandeling te worden. Omdat deze route niet is aangegeven, gaat er een gids mee die de wegen kent daar. Je hoort er vast meer van de volgende keer.

Vrijdag 6 augustus
Vandaag gaan we dus wandelen naar de Puy de la Vache drie kwartier met de auto. Het was een wandeling door het vulkaan gebergte een hele mooie rondwandeling.

Als je op de foto's kijkt kun je zien dat het een rood gesteente betreft. We wandelde met een groep vanuit de camping met de gids Fabiën Reiss.

Morgen gaan we weer verder en als het weer meezit gaan we naar Brugge in België, als het weer niet meezit zijn we ws zondag weer thuis.

maandag 2 augustus 2010

Weer in Frankrijk

Vrijdag 30 juli:

Een lekker lui dagje de was gedaan en verder lui, lui lui. Het is ook echt te warm om wat te doen.


Zaterdag 31 juli:

Zijn naar Roda de Isabena geweest een heel leuk plaatsje boven op een heuvel gebouwd met de kleinste Kathedraal van Spanje.


We hebben die bezichtigt, en dit was echt fenomenaal, wat een mooi gebouw van binnen, er was een crypte heel erg geweldig! Je mocht er jammer genoeg NIET fotograferen, tenslotte maar een kaart gekocht om toch iets te kunnen herinneren.


Hierna weer terug naar de camping en daar onze lunch genuttigd. ’s Avonds was er muziek, gemaakt door de campingbaas die gitaar speelt en zingt.


We hebben die avond ook daar gegeten


en zaten vervolgens 1e rang en hebben erg genoten. Dit was ook de laatste dag op die camping, vandaar dat we daar hebben gegeten. Het was een leuke camping, alleen de temperatuur was voor ons aan de hoge kant, verder een aanrader voor iedereen die de warmte kan trotseren.


Zondag 1 augustus:

Vroeg op zeven uur liep de wekker af, we wilde dan ook om 8 uur vertrekken, we vertrokken uiteindelijk kwart voor acht. Op naar camping Base Nautique Alauzet. Via Toulouse en Albi daarna via binnendoor weggetjes naar de camping het laatste stuk was erg smal, maar best berijdbaar. Toen het allerlaatste stuk dat was een onverharde weg met veel kiezels. Stopte bij de camping op een helling van plm. 13 a 15 % op de kiezels, ik was blij dat de auto met caravan niet achteruit glee over de kiezels, maar dat ging goed. Later bleek dat ik nog honderd meter verder moest zijn volgens de campingbaas, maar dat stond nergens. Het was ook nog onmogelijk om door te rijden, dus ik moest weer 300 meter achteruit rijden. En weer opnieuw beginnen met naar boven rijden. Ik kwam niet verder dan 50 meter voor de ingang en heb dit verder gestaakt in overleg met Hetty en we besloten maar naar een andere camping te gaan, dit was echt gekkenwerk om daar naar boven te rijden. Hebben toen plm. 100 km verder gereden naar een andere camping waar we wel normaal konden komen. Al met al een zwaar dagje voor de Volvo en mij.