donderdag 10 juli 2008

Oberstdorf Nebelhornbahn

Vandaag weer een hele mooie dag en hebben besloten om naar Oberstdorf te gaan en met de Nebelhornbahn naar de top te gaan plm 2200mtr. Dit gaat in 3 etappes. Maar voor dat wij omhoog konden, moesten we 1 1/2 uur in de rij staan en dat is best lang kan ik je zeggen. Maar ja als je nu eenmaal je zinnen daar op heb gezet dan zit er niets anders op.
Maar het was mooi weer en iedereen dach, laten we eens met de Nebelhornbahn naar boven gaan.
Het was het dubbel en dwars waard, zo mooi daar boven, we hebben echt genoten. Maar zoals ik al zei, 3 etappes 1e naar het middelstation, toen overstappen op de volgende gondel die ons verder naar boven bracht, hierna nog eens overstappen naar de top, en dit was best hoog en echt op de top! Wat een uitzicht zeg, in een woord geweldig! Zijn hier vandaan een etappe naar beneden gelopen, toen met de gondel weer een etage naar beneden gegaan en het laatste stuk gelopen naar Oberstdorf. ben onderweg nog gestruikeld en heb mijn knie een beetje geschaafd, maar valt erg mee hoor, loop nog prima.

Morgen vertrekken we richting Italie, eerste stop is nog in Oostenrijk Camping Innsbruck Kranebitten, hier blijven we in ieder geval tot maandag. Zoals het er naar uitziet kunnen we de blog daar voortzetten, dus ff afwachten.

Hopelijk tot morgen.

woensdag 9 juli 2008

Van de Walmendingerhorn naar Baad

Vanmorgen Brood gehaald en lekker rustig gegeten en koffie gedronken en.... wat zullen we vandaag gaan doen. We hebben besloten om van de Walmendingerhorn naar Baad te gaan lopen, een wandeling van 4 1/2 uur over de toppen naar Baad. Het lijkt ons een mooie wandeling en bij nader inzien hadden we gelijk het was een fantastische wandeling, die we niet hadden willen missen. We gingen met de (gratis) bus naar Mittelberg en dan met walmendingerhornbahn omhoog naar 1999 mtr. hier ff een plaspauze en toen op weg, je kon vanaf de bahn zien hoe het eerste stuk gaat en dat was best steil omhoog. Maar ja, wie A zegt moet ook B zeggen, dus gingen we op weg.
Het eerste stuk was best een beetje saai maar op de eerste top is dit totaal veranderd, we kwamen in een hele andere wereld wat fauna betreft (Sietie we hebben aan je gedacht). Er waren bloemen in overvloed zoals Alpenroos, Enzia, Blaassilene, Gletsjerranonkel, Tijmbladige ereprijs, Stengeloze gentiaan, Hemelsleutel etc. Een ontzettende mooie fauna. Het ging omhoog en dan weer naar beneden, het was een soort van golvende beweging. De Muttelbergkopf was de hoogste en bij de Ochsenhofer Scharte moesten we afslaan om weer in Baad terecht te komen. Hier hebben we een welverdiend aardbeien ijs met slagroom gegeten. Toen maar weer terug met de bus naar de camping.

Tot morgen

dinsdag 8 juli 2008

Starzlachklamm

Vandaag was het weer een dag van plussen en minnen, wat het weer betreft, Maar ze hebben beloofd dat het beter wordt. We zijn daarom in de auto gestapt en een auto ritje gemaakt naar Reute in Oostenrijk plm 65 km verderop. Het is in de richting van waar we straks ook op moeten en op de kaart stond niet aan te raden voor caravans. Dit hebben we gelijk kunnen checken. Conclusie, het is een beetje overdreven, we kunnen er makkelijk rijden straks, scheelt een stuk omrijden. Op de terugweg zijn we naar de Starzlachklamm geweest, daar ook een rondje gewandeld door de klamm. Hebben ook nog wat gedronken bij Alpenblick. Het was wel een mooie wandeling, maar niet zo mooi als die van de Breitachklamm. Terug gekomen op de camping was de Nederlandse jeugd bezig een bordje te plaatsen met de tekst
"IK BEN CHRISTEN VRAAG MIJ WAAROM!", wij vonden dit echt TOP, dat deze jeugd er zo voor uit wil en durft te komen.

maandag 7 juli 2008

Nog meer regen

Regen regen en nog eens regen


Ja, inderdaad het was een dag om snel te vergeten. Ze zeggen dat het morgen beter wordt, maar ja......
We hebben er maar een stadjes dag van gemaakt. Obertsdorf en Sonthofen bezocht.
Verder was er niet zoveel te vermelden, dan alleen dat we er ook boodschappen hebben gedaan. We hopen dat we morgen weer kunnen en mogen wandelen.

zondag 6 juli 2008

Kuhgehrenspitze

Vandaag een kleine wandeling van plm 2uur ivm het wetter, ja kun je hebben toch. Maar ook wel een mooie wandeling, deze was ook niet zo moeilijk, dit was ook zo geplant.
We moesten de wandeling zo af kunnen breken, ze hadden nl in de middag regen en misschien onweer voorspeld. Maar we kwamen toch waar we wilden komen nl op de "Kuhgehrenspitze" kijk maar naar het filmpje.

Hierna moesten we wel een beetje doorlopen, want het werd toch wel erg donker. Onderweg begon het te regenen, dus poncho aan.

We waren wel optijd terug bij de Kanzelwandbahn. Hier begon het toen hard te waaien en de bahn stond stil en we konden niet naar beneden. Maar we hadden onze boterhammen bij ons, die we daar hebben opgepeuzeld met lekkere eigen gemaakte koffie, die we natuurlijk ook bij ons hadden. Hierna ging de bahn weer, die we maar genomen hadden. Beneden aangekomen was de temperatuur best aangenaam plm 26 gr. Op de camping hebben we lekker geluierd en dit verhaaltje geschreven. Voor morgen is er niet veel goeds voorspeld, het zal wel stadjesweer worden, jullie horen het morgen wel wat het is geworden.