woensdag 25 juli 2012

Vakantie

Vakantie 2012

Donderdag avond 19 juli om 4 uur vertrokken en op weg naar Berchtesgaden (camping Mühleiten).
Eerst nog even tanken en langs Profile Mijdrecht voor de bandenspanning van de caravan ivm stikstof. Onderweg 1 keer getankt, de auto rijd als een zonnetje, ik wist dat een Volvo lekker reed, maar deze……..
Om 0.15 gestopt bij Rastätte Feugt net voorbij Nürnberg, daar hebben we geslapen tot 7 uur. Hierna weer vertrokken en op weg naar camping Mühleiten waar we zonder files om 11.30 uur aan kwamen.
_We hebben een leuk (klein) plekje uitgezocht waar we nu ook staan. De Vakantie kan nu echt beginnen.
Het weer werkt niet echt mee, het regent voortdurend met droge tussenpozen.
_Zaterdag 21 juli was het al niet beter en hebben besloten dat we maar naar Traunstein gaan, daar is een campingzaak, dit was een mooi alternatief voor een regenachtige dag vonden we. Die nacht heeft het ook weer aan een stuk door geregend!

Zondag 22 juli Zijn we naar het Documentatie centrum geweest, waar we weer veel van Hitlers gruweldaden zagen/lazen, ook nog in een bepaalt gangenstelsel geweest, wat best indrukwekkend was. De zon zagen we toen we buiten kwamen en ook wat blauwe gaten in de lucht, zou het nu echt beter weer worden? Daardoor hebben we nog een rondwandeling kunnen maken van plm. 1 uur en lopen we ons direct een beetje in voor de volgende wandelingen.

_Maandag 23 juli Heerlijk geslapen om half 9 opgestaan, lekker gegeten en koffiegedronken, waarna we te voet van de camping naar de Jennerbahn gingen om daarmee naar het middelstation te gaan en een wandeling te maken via Konigsbachsalm naar Konigsee. Het was een mooie wandeling èn, we hadden vandaag héél véél zon dat heerlijk op ons bolletje scheen. Bij de McDonald een lekker ijsje gehaald, daarna weer terug naar de camping. Al met al zijn we 4 uur onderweg geweest en 13 km gewandeld.

__Dinsdag 24 juli vandaag bijtijds op om naar Bartholomä aan de Konigsee te gaan. Lopend daar heen ong. 1,2 km, we waren om 9.45 uur in Konigsee waar de boot vertrok naar Bartholomä en is ongeveer 35 min varen. Daar aangekomen zijn we naar de eiskapel gelopen ongeveer 1.15 uur lopen. We hebben wel een kapel gezien en ook eis, maar geen eiskapele, misschien gesmolten? Het was een mooie tocht. Terug in Bartholomä hebben we en wel verdiend drankje genomen, hierna nog een kleine rondwandeling en toen terug naar de boot. Maar wat stonden daar veel mensen te wachte , die het zelfde idee hadden, al met al driekwartier gewacht voor we in konden stappen. Dit was weer ons dagje.