vrijdag 25 juli 2008

Donderdag 24 juli
Vandaag een beetje vroeger op als anders, want we gingen een wandeling doen waar we wat meer tijd voor nodig hebben. Even snel eten en weg naar M. di Campiglio.Daar de cabinebaan “Telecabine Grosté” genomen die ons naar 2442 meter bracht. Hoe hoger we gingen hoe mooier het werd, je kijkt je ogen uit zó mooi. Toen we boven waren op de “passo del Grosté” kon je de bergen in de sneeuw zien het was adembenemend zo mooi. Daar hebben we koffie gedronken met iets lekkers natuurlijk, zoals we zijn. Maar ja we moeten wel in de benen, want zo komen we niet verder. Dus op weg richting “Rifugio Tuckett” dit is een hut in de bergen, waar we onze zelf mee genomen broodjes hebben opgepeuzeld. Hier waren een paar klimmers bezig die je zonder verrekijker bijna niet kon zien, knap dat ze dit zo kunnen, zijn z’n beetje 4 à 5 uur bezig zijn heen en terug, dit gevraagd ter plaatsen. Hierna weer verder naar “Rifugio Casinei”, (Petra had een hele goede dag, ze liep steeds vooraan met Daphne) ook dit is weer een hele mooie route. Toen het laatste stuk naar “Rifugio Vallesinella”. Hier een lekker ijsje genuttigd, hier konden we de bus terug nemen naar “Telecabine Grosté” waar onze auto’s stonden die ons weer naar de camping brachten. Na lekker gedoucht en een cappuccino genuttigd te hebben, zijn de dames aan het eten begonnen, Penne met spinazie, mozarella en gehakt. Dit was weer erg lekker. Tot morgen.


Woensdag 23 Juli
Vandaag een rustig dagje. Lekker uitgeslapen ahum, 8.15 uur wakker 9 uur eten. Lekker koffie gedronken met gebak voor Joop en Frans de rest wilde niets, lekker goedkoop.Dus lekker rustige morgen. Hierna geluncht. ’s Middags dachten we nog een korte wandeling vanaf de camping te maken, maar dit viel toch anders uit dan we dachten, 3 uur geworden en een beetje verlopen, maar dit was niet het ergste. Toen we de goede weg hadden gevonden, was deze bijna onbegaanbaar. Op veel plaatsen was het pad overwoekerd met bramenstruiken en andere planten zoals brandnetels. Dit laatste hebben we geweten, vooral voor Frans had dit geen leuke gevolgen, had hier veel last van, maar ja dit mocht de pret niet drukken. We waren nog wel op tijd terug voor de boodschappen. ’s Avonds gebarbecued, echt lekker. Een echte en een gas barbecue, de echte hebben we na het eten wat houd in gebrand erg gezellig.

woensdag 23 juli 2008

Het is hier erg mooi.


Maandag 21 juli



Vandaag zijn we naar het dal van Genova geweest hebben daar 4 uur gewandeld. Met de auto een stuk het dal in gereden en daar de vehicles geparkeerd, de wandelschoenen aan gedaan, rugzakken om en toen op pad via een smal pad de rivier langs (stroom opwaarts). In deze rivier zitten diverse watervallen, maar ook van links en rechts komen er watervallen naar beneden razen. Erg mooi al dat water wat naar beneden valt, wat is de natuur toch mooi, bedankt! Op de terug weg even een ijsje gegeten en hierna weer terug naar de camping. Onderweg boodschappen gedaan. Hebben heerlijk gegeten, echt Hollands (gebakken aardappeltjes, bloemkool en een bal gehakt).



Dinsdag 22 juli.



Een mooie wandeling uitgezocht. Daphne wou een wandeling doen met Via Ferrata, in Madonna di Campiglio met de kabelbaan “Paradalago” om hoog. Daar een rondwandeling waar je eerst moest klimmen naar een top van de berg “M. Zeledria, daarna dalen naar een meer “Lago Securo”, hierna weer naar de kabelbaan terug. Petra is achter gebleven die wou niet mee, hade vorige wandeling waarschijnlijk teveel gedaan. Wij op pad naar boven dit was best wel zwaar en koste veel energie, maar dit hadden we er graag voorover, want we werden beloond met héle mooie vergezichten. We keken onze ogen uit. Het zwaarst was het voor Jeroen die Fenna steeds mee moest nemen op z’n rug, en wat een verantwoording. Je kwam op de paden vele steile en moeilijke stukken tegen, dus petje af voor Jeroen. Met diverse stalen trappen was het ook wel leuk. Toen gingen we dalen vele rotsblokken die we moesten trotseren, maar nogmaals erg mooi. We kwamen bij dit meertje en moesten daarna nog een kleine klim doen om over een kam te komen. Over de kam waren we er bijna. Net voor de baan was een restaurant waar we Petra trefte en waar we nog wat gezellig hebben genuttigd. Toen naar de baan terug waar we naar beneden gingen waar onze auto’s staan. We hebben ongeveer 6 uur over deze wandeling gedaan. Maar hebben erg genoten, een wandeling om naar terug te kijken.’s Avonds lekker uit eten bij de Pizzeria.

zondag 20 juli 2008

Zondag 20 juli
Lekker ontbeten voor de eerste keer met z’n 8en. Hierna de rugzakken gevuld voor de eerste wandeling in Italië. We zijn gereden naar Pinzolo waar we de kabelbaan naar boven hebben genomen en dit ging in 2 etappes de eerste een cabine en de tweede een banklift (4 persoons). Die ons op 2101 mtr. bracht. Natuurlijk even koffie/chocolade gedronken aldaar. Hierna de wandeling begonnen. Het eerste stuk was best steil met losse stenen, dus oppassen geblazen, maar niemand gevallen, behalve Joop die gleed onderuit achterover op z’n gat in het gras. Maar dit had gelukkig geen consequenties voor hem. Lachend ging hij weer verder en wij ook. Was een mooi uitzicht op het dal, maar jammer van de sommige lage bewolking. Langs leuke paadjes gingen we naar beneden. Onderweg geluncht. Aangekomen na 600 mtr. gedaalt te hebben kwamen we aan bij het tussen station. Hierna moesten we nog 700 mtr. dalen, Petra is toen met de cabinebaan naar beneden gegaan, waarna wij weer verder zijn gelopen. Het laatste stuk was best steil op bepaalde stukken, onderweg ff aardbeien plukken, het laatste stuk was het toch een beetje afzien. Terug bij de kabelbaan gekomen zat Petra daar al te wachten op ons, waarna we aan de overkant wat hebben gedronken. En nu weer terug naar de camping om lekker te douchen etc.
Tot horens,Renate, Joop, Petra, Jeroen, Daphne, Fenna, Hetty en Frans.






Zaterdag 19 juli
Opgestaan gewassen en ontbeten. Heb de Blog bijgewerkt en bij de receptie van de camping kon ik het op internet zetten, erg handig, dus dit maar ff gedaan. Toen ik daar 2 min. Zat kwamen net Joop, Renate en Petra binnen om zich aan te melden, dit vonden ze ff vreemd ik achter de receptie dit hadden ze niet verwacht, vond het wel grappig.Even verder Blog bijwerken en toen maar weer naar de camping, waar de fam. De tent(en) aan het opzetten waren. Was wel leuk een ander zien werken al jeukte mijn handen. Toch maar ff een helpende hand geboden. Tussendoor nog even koffie gedronken, en ja hoor, alles stond na een uur of 2. Hierna hebben we met z’n alle gegeten, dit was weer best gezellig. ’s Middags inkopen gedaan bij de Euro Spar in Tione. Ook nog even dit stadje doorgelopen, want Petra moest een nieuwe zonnebril en we waren opzoek naar een restaurantje voor het avondeten, maar hebben die daar niet gevonden. Terug bij de camping heb ik bij de receptie gevraagd of er een restaurant in de buurt was, en ja hoor zelfs op loopafstand dit was Il Favo een dorpje ernaast. Langs de rivier liep je naar dat restaurant plm. 15 min. Hebben daar lekker gegeten Rundvlees van de grill. Maar we moesten in het donker terug over het onverlichte fietspad, maar was geen probleem.Op de camping nog wat gedronken, daarna het bedje in.