donderdag 1 augustus 2013

Kirchberg

Vandaag met de kabelbaan omhoog, waar we weer heerlik hebben gewandeld. Het eerste stuk ging weer lekker steil omhoog,
waarna we bij de eerste hut gekomen ons hebben opgesplitst Hetty en ik gingen door, maar Jeroen, Daphne en de kinderen gingen via een ander wandelpad weer terug naar de kabelbaan, waar ze op ons zouden wachten.
Wij wilde naar een top lopen, maar bij de volgende hut, waar het pad omhoog ging, is er besloten dit niet te doen. Hetty vond het te warm en ook een opkomende hoofdpijn speelde haar parten, kan gebeuren.
Hebben daar heerlijk geluncht van ons meegenomen besmeerde broodjes. Hierna dan maar de zelfde weg terug genomen. Zo kwamen we weer bij de kabelbaan terecht waar de familie op ons wachten. Daar nog wat gedronken en toen weer naar beneden met de kabelbaan. 
Vanavond zijn we met z'n alle uit wezen eten, was heel gezellig. 
Morgen gaan we naar Italië toe, waar Joop en Renate op de camping staan. 

woensdag 31 juli 2013

Naar het kruis

Vandaag redelijk vroeg weg, voor ons doen, gegeten en daarna met de kabelbaan in Westendorf omhoog, we waren om half elf boven en zijn direct aan de wandeling begonnen naar de Gampelkogel. De dametjes van 4 en 5 waren daar ook bij.
Via een heuvel met een uitkijkpost langs de koeien gelopen, daarna een breed grindpad dat al snel smal werd. Zo kwamen we langs de Kreuzjochsee met een heuse sneeuwpop, en dat midden in de zomer? Ja, want hij was niet van sneeuw, maar was wel een apart gezicht. Daarna even een drink stop,want  we hadden zo langzamerhand wel dorst gekregen. Hier sloegen we links af om direct te klimmen naar de top, dit was best wel steil te noemen en de kinderen hebben geen kik gegeven, echt heel goed van ze. We waren zoals het bord ons aangaf in drie kwartier boven waar we een prachtig uitzicht hadden rond om ons heen, wat is Gods schepping toch mooi!!


Hier hebben we ons verdiende brood op gepeuzeld en even lekker uit gerust.
Toen zijn we aan de afdaling begonnen en waren met een uurtje weer beneden,



toen nog een klein stukje naar de kabelbaan, waar we ons hebben laten verwennen met ijs etc. 
Al met al hebben we 8,8 km gewandeld met een stijging van 445 meter en natuurlijk ook gedaald. 
Ik vind dit best knap te noemen van Yara en Fenna, TOP!!

dinsdag 30 juli 2013

Westendorf


Gisteren 29 juli,
Het was een raar dagje gehad, met regen en een stuk frisser, maar dat kan ook niet anders met regen. De boeren boerde weer goed met de regen. Maar een dagje naar Kitzbühel gedaan, eerst met de kabelbaan omhoog (met overstap),
boven gekomen was er veel bewolking, zodat je het dal zo nu en dan niet kon zien. In het restaurant aldaar nog wat gegeten en daarna weer naar beneden om de stad in te gaan, waar we heelijk doorheen hebben geslenterd en een ijsje hebben gekocht.

Vandaag 30 juli, 
Na enig overleg, besloten dat we naar een bergwerk gaan, ook ivm slecht weer, want dan ben je onderdak. Daar was een treintje wat de berg in reed en na twee stops was je weer buiten ( tijd: een half uurtje). Hierna hebben we nog wat gelopen en onderweg een broodje gegeten, die we op de camping hebben klaargemaakt. Daarna weer in de auto naar de kabelbaan en dan weer naar boven te gaan om boven van de ene kabelbaan naar de andere te wandelen.
Onderweg nog een soort bloementuin bezichtigd, met allemaal berg bloemen en planten uit de bergen, heel mooi. Toen was de tijd weer rijp om naar de camping te gaan en onderweg boodschappen te doen, en dan is de dag alweer bijna om.