vrijdag 6 augustus 2010

FF bijwerken

Maandag 2 augustus
Vertrokken uit St. Flour waar we hebben overnacht, hebben gisteravond gekeken welke camping we zouden nemen en zijn tot de conclusie gekomen dat we naar Dallet gaan . Camping aan de l’Allier, dit is een rivier die pal langs de camping loopt. De camping heet “Les Ombrages”. Het is een leuke voornamelijk Nederlandse camping, we kwamen om plm. 12.00 uur aan. Verder de boel opgezet en wat rondgelopen over de camping.

Dinsdag 3 Augustus
Vandaag naar Clermont-Ferrand geweest, leuke plaats waar mooie oude huizen en kerken etc. staan.
Verder niet echt spectaculair, de Cathédrale bekeken die viel een beetje tegen maar het mooiste vonden we de

Basilique Notre-Dame-du-Port. Op een terrasje een broodje met koffie genuttigd, waar de duiven actief mee aten!

Woensdag 4 augustus
Een wandeldagje. We zijn vanuit de camping richting Valée du chaudefour een doodlopend dal dat ons werd aangeraden zijn daar ook wezen wandelen en zijn zo naar de waterval, “Cascade de la Biche” gewandeld erg mooi, alleen het weer was matig.

Na de wandeling nog het plaatsje Orcival bekeken, maar dat was eigenlijk niet bijzonder er was wel een Basilique die we bekeken hebben, die was nog wel mooi, maar stond in de steigers wat nu weer jammer was. Hierna weer terug naar de camping.

Donderdag 5 augustus
Vanmorgen naar de markt geweest in Pont du Chateaux, een kleine markt met kleding, groente, fruit, vlees en fornituren. Onderweg kwamen we een Aldi tegen en hebben op de terug weg daar boodschappen gedaan en wat lekkers gekocht voor bij de koffie. We hebben verder lekker lui op de camping doorgebracht. Morgen gaan we wandelen. De Puy de Vache word bewandeld, deze wandeling gaat over de flanken van een vulkaan, het belooft een mooie wandeling te worden. Omdat deze route niet is aangegeven, gaat er een gids mee die de wegen kent daar. Je hoort er vast meer van de volgende keer.

Vrijdag 6 augustus
Vandaag gaan we dus wandelen naar de Puy de la Vache drie kwartier met de auto. Het was een wandeling door het vulkaan gebergte een hele mooie rondwandeling.

Als je op de foto's kijkt kun je zien dat het een rood gesteente betreft. We wandelde met een groep vanuit de camping met de gids Fabiën Reiss.

Morgen gaan we weer verder en als het weer meezit gaan we naar Brugge in België, als het weer niet meezit zijn we ws zondag weer thuis.

Geen opmerkingen: