vrijdag 19 juli 2013

Reisseck, Weissensee en Ankogelbahn

Reisseck 16 juli

Was een mooie dag en besloten om naar de reisseckbahn te gaan waar je met een soort trein naar boven ga, hier moet je 3 keer overstappen om vervolgens nog met een andere trein door de berg/tunnel te rijden, waarna je helemaal boven kom de reis duurt plm 36 min totaal.
Hier zijn 2 stuwmeren waarvan er een leeg was ivm werkzaamheden. Hier ongeveer 2,5 km gewandeld over de rotsen en heb hiervandaan een mooi uitzicht over het dal.





Weissensee 17 juli

Hier zijn we al eerder geweest maar gaan nu een andere wandeling maken.
Naar boven met de sessellift daar vandaan naar de Kohloslhutte gewandeld en vandaar naar Nagl en weer terug naar de sessellift dit was een wandeling van circa 13,5 km.


Ankogel 18 juli

Na ongeveer 50 km rijden zijn we daar aangekomen, door het warme weer wilde we het hoger op zoeken. Deze kabelbaan gaat naar 2800 meter hoogte en moet er 1x worden overgestapt om helemaal boven te komen, dit zijn 2 cabines achter elkaar. Boven gekomen was het fris te noemen en daardoor hebben we een vest aangetrokken, wat best aangenaam was. Hier hebben we wat gedronken in de Hannoverhut, waar het lekker warm was. Daarna nog wat rond gewandeld, ook in de sneeuw, het was daar erg mooi met vele uitzichten.




Geen opmerkingen: