zondag 27 juli 2008

Jeroen, Daphne en Fenna weg :(

Vrijdag 25 juli

Vandaag een mooie wandeling in petto. Naar M. di Campiglio, met de “Telecabina Pradalago” omhoog, dan naar de “Telecabina Funivia 5 Laghi”naar beneden. Dit is een rondwandeling van 4 ½ uur, die via enkele meren loopt.Het eerste stuk ging omhoog, maar verder omhoog dan we dachten, er kwam geen einde aan. Petra had hier veel moeite mee, maar is toch net als ons boven gekomen, klasse Petra. Hier lag het meer “Lago Serodoli”
en direct daar achter het “Lago Gelato” ook hier weer mooie vergezichten, geweldig wat een mooie bergen en meren hier, fascinerend. Hierna dachten we alleen maar naar naar beneden te hoeven lopen, maar wat schets onze verbazing, we moeten nog hoger, waar Petra wederom niet blij mee was. Maar ja, wat moet je, je wil toch verder, en dit deden we dus maar. Dit was niet zo hoog als de eerste klim gelukkig. Dus waren we dit snel vergeten en gingen weer dalen, dit ging ons verder goed af. Kwamen lang nog een meer, “Lago Lambin” waar veel forellen in zwommen, er waren mensen brood in het water aan het gooien, waar de forellen op af kwamen, mooi gezicht was dit. Hier nog even gepauzeerd en dan maar weer verder. Toen nòg een meer “Lago Ritorto” hier vandaan was het nog een kwartiertje naar de “Telecabina Funivia 5 Laghi” waar we naar beneden moesten. Tussen deze twee banen was het 300 meter lopen, dus waren we weer snel bij de parkeerplaats waar de auto’s stonden. Vervolgens weer naar de camping. ’s Avonds zijn we uit wezen eten, Daphne en Jeroen trakteerde vanwege hun vertrek zondag.

Zaterdag 26 juli

Vandaag hadden we geen van allen zin om te lopen, dus moesten we wat verzinnen om ons bezig te houden. We kwamen op het idee om naar Riva del Garda te gaan. Maar eerst moeste er gewassen worden en na het eten zouden we daar dan heen gaan. Het was iets van 45 km dus dit kon wel door de beugel, en zo zijn we dan na het eten vertokken plm. 13.00 uur. Via een mooie route kwamen we na een uur aan in Riva. De auto in de parkeergarage gedumpt, das makkelijk, want je hebt er dan geen omkijken meer naar. Wat een gezellige stad is dit met leuke winkel straatjes en een drukke haven waar Jeroen nog een oud Verhoef bootje ontdekten. Een lekker Gelareria opgezocht, waar we een lekkere cup hebben uitgezocht en daarna op gepeuzeld, zo dat was lekker. Maar wat een rare bediende was daar we schoven twee tafels aan elkaar zodat we bij elkaar konden zitten en bovendien allemaal uit de zon, maar ja dat mocht niet van die madame, ze moest er tussendoor kunnen lopen, muts. Op deze manier zijn dus wel 7 klanten weggelopen die het zelfde deden als wij, lekker ding! Ze probeerde Fenna aan het lachen te maken, maar dit lukte haar niet, hi, hi. Hierna nog wat gewandeld. Plm. 17.00 uur weer naar de camping gereden, onderweg boodschappen gedaan in Tione. Op de camping wat gedronken en toen kwam Frans op het idee om pizza te gaan eten, waar iedereen het volkomen mee eens waren. Dus…. Lekker gegeten op de camping.

Zondag 27 juli

Vandaag gaan Jeroen, Daphne en Fenna weer naar huis, en moesten bijtijds op, want ze willen op tijd vertrekken. Gisteren hebben ze de tent afgebroken en alle andere dingen in de auto gepakt. Jeroen wilde op 6.41 uur gewekt worden, dit is dan ook zo gebeurd. Brood gehaald door Joop. Iedereen ff wassen en aankleden, behalve Frans die kon er niet uitkomen. Fenna eten, Daphne en Jeroen eten en toen het afscheid, ze vertrokken om 8.20 uur en wij hebben hun toen uitgezwaaid. Het was toch ff wennen 3 personen minder, maar ja het is niet anders.Toen hebben wij gegeten en broodjes klaar gemaakt en dan op weg om te wandelen.We zijn naar het dal van Genova geweest waar we al eens eerder zijn geweest, maar nu gaan we naar het einde van het dal. We parkeerde onze auto op de plaats waar we vorige keer zijn geëindigd, vandaar kun je met de bus naar het einde van het dal. Daar vandaan lopend naar beneden, langs de rivier met de vele watervallen. Het was weer een mooie wandeling van 4 uur.

1 opmerking:

Yo zei

Op het werk was het ook leuk hoor..
:-(